Tisdag 2011-12-13. Dagen blev i princip en kopia av foregaende dag, forutom att vi gick norrut i stallet for soderut fran hotellet, for att fa se lite nytt.
Nedgangen i den globala ekonomin har aven paverkat turismen i Indien. De hotell- och restaurangagare vi pratat med talar om en nedgang pa 25% eller mer. Detta gor att tillgangen pa hotellrum ar i stort sett obegransad, och att det ar koparens marknad. Alla ar mycket angelagna om att fa in oss pa sina hotell eller restauranger.
Den i sarklass storsta turistgruppen har i Goa ar ryssar. De ar inte sarskilt populara, eftersom de beter sig pa ett satt som ibland har svart att accepteras av lokalbefolkningen. I ovrigt ar turisterna av varierande nationalitet, allt fran nordindier till svenskar och finnar.
Maten i Goa ar inte lika kryddstark som i Kerala. Det kan bero pa flera orsaker. Dels kan det faktiskt vara sa att det traditionella koket i Goa anvander kryddor och chili som inte ar lika starka, dels kan det vara sa att eftersom vi ar i en turistort sa haller de igen lite med kryddningen. Det kan ocksa vara sa att vi nu varit har sa pass lange att vi blir mera vana vid het mat. Om vi nu borjar tycka att maten inte smakar sa mycket har i Goa, hur ska det da bli nar vi kommer hem?